Епідемія коронавіруса: з ООН і ВООЗ надійшли чудові новини для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія коронавіруса: з ООН і ВООЗ надійшли чудові новини для України

Епідемія коронавіруса: з ООН і ВООЗ надійшли чудові новини для України
Джерело:  Укрінформ

Україна отримає фінансову допомогу від ООН, ВООЗ та ЮНІСЕФ для боротьби з коронавірусом. Організації планують виділити 58 млн доларів на закупівлю ліків та обладнання, посилення координації на місцях і забезпечення професійного аналізу ситуації в країні, а також на підтримку українців, які проживають на Донбасі. Про підготовку плану допомоги повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю Укрінформу, передає ONLINE.UA.

"Мова йде про конкретну підтримку, зараз спільно з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН та МОЗ для України розробляється два плани допомоги з бюджетом близько $38 млн і $20 млн", - уточнив Кислиця.

Він нагадав, що зараз всі держави орієнтуються на рекомендації ВООЗ по боротьбі з коронавірусом. Вони стосуються обміну інформацією, нарощування обсягів тестування інфікованих для розуміння загальної епідеміологічної ситуації, ізоліції тих, з ким контактував хворий, об'єднання зусиль держави і населення, оскільки ця проблема носить уже не тільки медичний характер, а й соціально-економічний.

Також Кислиця нагадав, що ООН ще на початку 2020 року затвердила План гуманітарного реагування для України на суму близько 162 млн доларів. У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у всьому світі в організації прийнято рішення залучити ще 20 млн доларів на боротьбу з поширенням Covid-19.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 47 випадків зараження коронавірусом. Також в Центрі громадського здоров'я досліджують ще 81 підозру на COVID-19. У світі станом на 22 березня коронавірусом захворіли 308 594 осіб. Майже 96 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 13069 людей померли від інфекції. Найбільше заражених коронавірусом за межами Китаю зараз в Італії, США та Іспанії і Німеччини - 53578, 26892, 25496 і 22364 підтверджених випадки відповідно. Тільки за минулу добу в Італії від коронавіруса померли 793 пацієнта. На сьогоднішній день в цій країні найвища смертність. З початку епідемії в Італії зафіксовано 4825 смертей від COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай нарешті відправив екстрену гуманітарну допомогу Україні. У ніч на 23 березня в Україні прилетять мільйони масок, тестів на коронавірус і кілька апаратів ШВЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?