Тести, маски, апарати ШВЛ: Китай нарешті відправив екстрену гуманітарну допомогу Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Тести, маски, апарати ШВЛ: Китай нарешті відправив екстрену гуманітарну допомогу Україні

Тести, маски, апарати ШВЛ: Китай нарешті відправив екстрену гуманітарну допомогу Україні
Джерело:  online.ua

В ніч з 22 на 23 березня в Україну прибуде екстрена гуманітарна допомога з Китаю для боротьби з коронавірусом. Український борт доставить мільйони тестів, медичних масок, дезінфекторів та апаратів ШВЛ. І це тільки перша партія гумдопомоги, через кілька днів буде відправлена наступна. Фото і відео завантаження українського літака лабораторними тестами і засобами індівідуального захисту від коронавіруса опублікували в мережі глава МЗС України Дмитро Кулеба та заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко, передає ONLINE.UA.

Чиновники повідомили, що літак ЗСУ з китайською гуманітарною допомогою для України завантажили цієї ночі в місті Гуанчжоу. Крім дипломатів і членів екіпажу в Китай на прохання Тимошенко полетів нардеп Андрій Мотовіловець, який також контролював завантаження. За попередніми даними, борт з тестами на коронавірус з Китаю повинен прибути в Україну в ніч на понеділок на військовий аеродром в Борисполі.

Нагадаємо, український літак відправили в Китай за гуманітарною допомогою 20 березня. Наступного тижня Україна відправить до Китаю ще один літак. Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що з Китаю повинні прибути:

  • 10 млн високоточних лабораторних тестів;

  • 10 апаратів штучної вентиляції легенів;

  • 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;

  • 100 тисяч масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;

  • 400 тисяч експрес-тестів;

  • 10 тисяч літрів дезінфекційної рідини.

Варто зауважити, що на ранок 22 березня відомо про 47 підтверджених випадків захворювання на коронавірус в Україні. За минулу добу кількість хворих збільшилася на 6 осіб - всі вони з Києва. У зв'язку з загрозою поширення коронавіруса по країні влада і МОЗ закликає українців самоізолюватись і не виходити з дому - це єдиний ефективний спосіб захистити себе і свою сім'ю від небезпечної інфекції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я звернулося до українців з важливою інформацією  на тлі паніки через коронавірус - у відомстві запевнили, що 80% українців, в разі зараження інфекцією, перенесуть захворювання в легкій формі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?