Коронавірус в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців

Коронавірус в Україні: МОЗ терміново звернулося до українців
Джерело:  online.ua

Поки в Україні посилюють карантин через поширення коронавіруса, МОЗ закликає українців не панікувати. Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевняє, що 80% українців, які захворіють на коронавірус, перенесуть інфекцію в легкій формі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"80% з тих, хто буде вражений коронавірусною хворобою, перенесуть її в легкій формі. У разі необхідності МОЗ України буде посилювати мобільні групи лікарів для проведення тестувань у пацієнтів вдома", - привели в відомстві заяву Ляшка, з якою він виступив в ефірі одного з українських телеканалів.

Ляшко підкреслив, що тільки 5-7% хворих на коронавірус, як випливає з досвіду Італії та Іспанії, вимагають реанімаційних заходів та інтенсивної терапії. Тому він закликав громадян залишатися вдома і пильно стежити за своїм здоров'ям, а в разі появи сиптоми респіраторного захворювання негайно звертатися за допомогою до сімейного лікаря.

Нагадаємо, станом на 21 березня в світі захворіли на коронавірус 276665 людини. Число смертей від інфекції зросло до 11419, при цьому 91954 пацієнтів з COVID-19 медикам вдалося вилікувати. В Україні на сьогоднішній день зафіксовано 41 випадок зараження коронавирусною інфекцією - 25 в Чернівецькій області, 3 в Києві, 2 в Житомирській області, 3 в Київській області, 2 в Дніпропетровській області, 1 у Львові, 2 в Івано-Франківській області, 1 в Харківській області, 1 в Донецькій області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ дали рекомендації людям, які заразилися коронавірусом. В організації зазначили, що елементарні заходи можуть допомогти швидше вилікуватися від інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?