Епідемія коронавірусу: МОЗ повідомило тривожні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія коронавірусу: МОЗ повідомило тривожні новини

Епідемія коронавірусу: МОЗ повідомило тривожні новини
Джерело:  online.ua

В регіонах України госпіталізували ще двох осіб з підозрою на коронавірус. Один випадок підозри на COVID-19 зафіксовано в Івано-Франківській області, другий - в Кіровоградській області. Обидва українця недавно повернулися з Італії, де на сьогоднішній день захворіли коронавірусом 889 чоловік. Вони мають симптоми гострого респіраторного захворювання - аналізи показали негативний результат на вірус грипу. Зразки для подальшого дослідження спрямовані в вірусологічну-референс лабораторію. Такі дані вранці 29 лютого привів пресцентр МОЗ України, передає ONLINE.UA.

В оперативному зведенні МОЗ щодо поширення коронавірусу в Європі вказано, що на сьогоднішній день 85187 людей в світі були заражені коронавірусом. З них 2924 людини померли, при цьому більш 39,5 тисяч осіб вдалося вилікувати. На території Європи в 27 країнах зафіксовано 1123 випадки зараження, велика частина з них в Італії. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку зараження коронавірусом не виявлено.

У МОЗ підкреслили, що на даний момент в Україні проходить тренінг для епідеміологів і вірусологів за підтримки ВООЗ. Українські лікарі підвищують кваліфікацію на випадок спалаху епідемії коронавірусної інфекції в країні.

Нагадаємо, кілька днів тому експерти головного ситуаційного центру при РНБО, який щодня моніторить ситуацію щодо поширення небезпечної інфекції в світі, оприлюднили можливий варіант поширення коронавірусу COVID-19 в Україні і визначили групи ризику. У разі спалаху під найбільшою загрозою будуть літні люди у віці від 70 років. У зоні ризику також перебувають люди у віці від 50 років - ризики заразитися у них становлять до 3,4%. Під найменшою загрозою перебувають діти віком від 10 років і молоді люди до 39 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні ВООЗ підвищила оцінку ризику від спалаху китайського коронавіруса  як дуже високі на рівні світу. Експерти занепокоєні ситуацією з поширенням інфекції в країнах Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?