Епіфаній різко відповів на звинувачення Філарета
Категорія
Україна
Дата публікації

Епіфаній різко відповів на звинувачення Філарета

Епіфаній різко відповів на звинувачення Філарета
Джерело:  BBC

Очільник ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що звинувачення у тому, що за ним хтось стоїть, а також те, що він намагався відправити на покій почесного патріарха Філарета - неправдиві, передає ONLINE.UA з посиланням на  ВВС News Україна.

"Я говорив про те, що я як предстоятель самостійно, тобто одноосібно, можу ухвалювати не всі рішення. Бо 15 грудня на Об'єднавчому соборі ми заклали іншу модель керівництва церквою. Я одноосібно як предстоятель не маю права змінювати статут, не маю права порушувати канонічний порядок. Бо те, що було прийнято на помісному соборі, повинно втілюватись в життя", - додав він.

Окрім того, очільник ПЦУ наголосив, що існує думка, що можливо одноосібно керувати церквою, але у ПЦУ хочуть бути відкритою, демократичною церквою, яка керується синодом, архієрейським собором і помісним собором.

"В своїх рішеннях я враховую думку архієреїв та духовенства. Вимоги до мене - щоби я одноосібно змінив те, що було ухвалено 15 грудня на соборі. Однак ми керуємо церквою колегіально, ми відходимо від норм, які існували в попередніх структурах. Не можна одноосібно ухвалювати рішення, тим більше, коли це всупереч статуту, томосу, рішенню собору", - заявив предстоятель ПЦУ.

Також Епіфаній стверджує, що не керується вказівками чи то влади, чи то Константинополя.

Як повідомляв ONLINE.UA, почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що не висував би кандидатуру Епіфанія в настоятелі Православної церкви України, якби знав, що він "піде кривими дорогами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?