Ердоган назвав Швеції та Фінляндії умови їхнього вступу до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган назвав Швеції та Фінляндії умови їхнього вступу до НАТО

Ердоган назвав Швеції та Фінляндії умови їхнього вступу до НАТО
Джерело:  online.ua

21 травня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонні розмови з президентом Фінляндії Сауле Ніїністьо та прем’єр-міністеркою Швеції Магдаленою Андерссон щодо вступу цих країн до НАТО.

Джерело: Anadolu

Ердоган поговорив з лідерами Фінляндії та Швеції щодо НАТО

Під час переговорів президент Туреччини закликав лідерів Швеції та Фінляндії припинити підтримку "терористичних угруповань", якими Анкара вважає курдський рух.

Ердоган підкреслив, що ігнорування інтересів Туреччини "несумісне з духом дружби й альянсу".

Водночас у розмові з прем’єркою Швеції турецький лідер підкреслив, що країна "завжди підтримувала політику відкритих дверей НАТО", і наголосив, що солідарність є основоположною цінністю Альянсу в контексті безпеки всього НАТО і кожного його члена.

Крім того, Ердоган закликав Швецію скасувати обмеження щодо турецької оборонної промисловості, запроваджені у 2019 році після початку Анкарою операції "Джерело миру" на півночі Сирії.

Нагадаємо, що раніше Ердоган заявив, що делегації цих країн можуть не приїжджати до Туреччини, бо він не буде з ними розмовляти.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?