РФ заборонила в'їзд Байдену, Блінкену та ще 963 громадянам США
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ заборонила в'їзд Байдену, Блінкену та ще 963 громадянам США

РФ заборонила в'їзд Байдену, Блінкену та ще 963 громадянам США
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ РФ опублікувало санкційний список, згідно з яким, 963 громадянам США забронили в'їзд на територію РФ. У список зокрема потрапили президент США Джо Байден, державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін.

Джерело: МЗС РФ

РФ оголосила персональні санкції для громадян США

Також під санкції з боку РФ потрапили син президента США Хантер Байден, директор ЦРУ Вільям Бернс, генпрокурор США Меррік Брайан Гарленд та ще низка високопоставлених осіб.

Окрім того, в'їзд на територію Росії заборонили відомому актору Моргану Фріману, який у 2017 році записав звернення зі "звинуваченням РФ у змові проти США", а також голові ради директорів Meta Марку Цукербергу.

Ми підкреслюємо, що ворожі дії Вашингтона продовжать отримувати належну відсіч. Контрсанкції Росії є вимушеними та вони спрямовані на те, щоб змусити правлячий американський режим, який намагається нав'язати неоколоніальний "заснований на правилах світовий порядок" решті світу, змінити свою поведінку, визнавши нові геополітичні реалії, — заявили в МЗС Росії.

Там додали, що Росія "не прагне конфронтації та відкрита до чесного взаємно шанобливого діалогу", відокремлюючи американський народ від влади США, яка "розпалює русофобію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?