Україна чекає на рішення про постачання систем залпового вогню від союзників — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна чекає на рішення про постачання систем залпового вогню від союзників — Зеленський

Україна чекає на рішення про постачання систем залпового вогню від союзників — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що під час зустрічі 40 держав світу на переговорах, які відбудуться в понеділок, буде ухвалене рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Джерело: брифінг Зеленського та прем‘єр-міністра Португалії Антоніу Кошту

Україна чекає на рішення щодо поставки американських реактивних систем залпового вогню

Такі зустрічі – це вже позитивний результат… Ми очікуємо позитиву щодо постачання MLRS. У мене немає секретів. Ми звертаємося до всіх країн щодо постачання MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу та звільняти свою територію, - сказав президент.

Він нагадав іншим країнам, які бояться надавати Україні відповідне озброєння начебто через можливе використання його для наступу на РФ, що українці ведуть війну на своїй території.

Якщо хтось із країн Європи звик, що Донбас – це окупована територія Росії, то я хочу сказати, що це не дуже добра звичка. Це наша території, – наголосив він.

Зеленський також розповів, що РФ на різних рівнях шантажує держави світу через передачу Україні MLRS-систем.

Не треба боятися – треба об‘єднуватися. Об‘єднання – це саме те, чого боїться РФ. Вона боїться міцного об‘єднання, що Європейський Союз та Сполучені Штати діятимуть як один організм. Для нас це дуже важливо. Нам дуже потрібна предметна допомога, – наголосив Зеленський.

Важливо зазначити, що американські MLRS-270, які, в залежності від типу ракет, можуть вести прицільний обстріл на дальності до 300 км.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?