Журналісти ідентифікували ще одного підозрюваного у розстрілах мирних жителів у Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти ідентифікували ще одного підозрюваного у розстрілах мирних жителів у Бучі

Журналісти ідентифікували ще одного підозрюваного у розстрілах мирних жителів у Бучі
Джерело:  online.ua

Використовуючи відео з камер спостереження, які опублікувала газета The New York Times, журналісти змогли ідентифікувати одного з російських десантників, що розстрілював мирних жителів у Бучі. Це 37-річний Чингіз Атантаєв, що проживає у Пскові.

Джерело: проєкт «Важные истории»

Ідентифіковано десантника, що розстрілював людей у Бучі

20 травня газета The New York Times опублікувала матеріал, у якому розповіла про вбивство дев'ятьох мешканців в Бучі російськими військовими: знайдених в одному з будинків чоловіків допитали і, відвівши у двір будівлі неподалік, розстріляли (вижив лише один чоловік).

Статтю зокрема супроводжують кадри з камери відеоспостереження, розташованої через дорогу від місця страти. На ній - російські десантники, що стоять на вулиці. Нам удалося ідентифікувати одного з них.

З великою ймовірністю на фото The New York Times справа стоїть 37-річний Чингіз Атантаєв. На це вказують послуги розпізнавання осіб, і зібрані нами деталі його біографії, - повідомили у виданні.

Атантаєв уродженець Магадана, проте вже багато років живе у Пскові. Саме там дислоковані 104 та 234 десантно-штурмові полки, які, за повідомленням The New York Times, займалися зачисткою Бучі.

У соцмережах Атантаєв підписано на численні групи, пов'язані з армією, зброєю та бойовими єдиноборствами.

Востаннє Атантаєв заходив на свою сторінку у ВКонтакті 12 квітня.

Ми зателефонували його дружині Тетяні Чеснак, однак вона відмовилася зв'язати нас із Чингізом і відповідати на будь-які питання про чоловіка. Але сказала, що статтю в The New York Times вважає "однозначно фейком", - повідомили журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?