Окупанти намагаються оточити ЗСУ на північ від Попасної
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються оточити ЗСУ на північ від Попасної

Окупанти намагаються оточити ЗСУ на північ від Попасної
Джерело:  online.ua

Аналітики зі спільноти OSINTdefender, що аналізують події у зоні бойових дій на сході України, вказують на те, що кілька БТГ кремлівської окупаційної армії РФ за підтримки авіації наближаються до Попасної з метою здійснити спробу прориву на на захід від міста.

Джерело: Twitter-сторінка OSINTdefender

Окупанти намагаються прорватись в районі Попасної

У такій ситуації, як зазначають аналітики, підрозділи ЗСУ ризикують потрапити в оточення, однак до українських військових вже було спрямовано підкріплення.

Існує висока ймовірність того, що українські сили на північ від Попасної ризикують бути оточеними російськими військами, що просуваються до Бахмута, хоча очікується, що українські підкріплення перекидаються, щоб зупинити прорив, - зазначають аналітики.

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, ЗСУ мають змогу звільнити Донбас та Крим від окупантів.

Арестович зазначив, що звільнення анексованого Криму буде залежатиме від кількості та характеру розміщення ворожих сил на півострові.

Якщо її немає, вона дуже швидко закінчується, цілком можна і військовим шляхом. Тут питання ось у чому - ціна питання і наявність можливостей і умов, щоб це виконати, - підкреслив Арестович.

За словами Арестовича, військовий шлях звільнення Криму та ОРДЛО цілком можливий.

Немає жодних проблем звільнити Крим і Донбас військовим шляхом. За наявності умов і військової сили. Умови: російська армія ослабла до такої міри, що не може їх захищати ефективно. Сили - у нас є сила брати все військовим шляхом. До цього йде, чи дійде до цього - велике питання. Це залежить від термінів і обсягу ленд-лізу, який до кінця не зрозумілий... Частина цього озброєння ще потрібно зробити, це може тривати місяцями. А РФ, при всіх санкціях, теж не стоїть на місці, вона намагається призивати людей, знімати техніку зі зберігання, вони теж знаходяться в цій гонці, не все так просто, - впевнений представник ОП.

Арестович запевнив, що Україна продовжить боротьбу за окуповані кремлівськими загарбниками території.

Далі - подивимося. Якщо у нас будуть сили, потенціал вирішити проблему Донбасу і Криму військовим шляхом - те чого ми будемо зупинятися, це наша територія. Ми знайдемо спосіб відвоювати так, що волосся не впаде з голови наших співвітчизників на окупованих територіях. Ми це довели в 2014 році, - наголошує радник керівника ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?