Шольц тягне із передачею важкого озброєння Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц тягне із передачею важкого озброєння Україні

Шольц тягне із передачею важкого озброєння Україні
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звернув увагу на те, що очільник німецького уряду Олаф Шольц не поспішає із рішенням про надання українським військовим вкрай потрібних важких озброєнь попре схвалене Бундестагом відповідне рішення.

Джерело:  RND

Шольц затягує передачу важких озброєнь Україні 

Зокрема, Мельник зазначає, що під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО на базі в Рамштайні було прийнято рішення передати Україні 50 зенітних самохідних установок типу "Гепард". Але досі їх не надали через брак боєприпасів.

У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць передано лише сім, але ані "Гепардів", ані "Леопардів", ані "Мардерів". Всі вони вже виведені з експлуатації і можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди для обороноздатності Німеччини, - підкреслює український дипломат.

За його словами, Україна досі не може отримати від Словенії танки Т-72, оскільки в Берліні не можуть вирішити, як компенсувати передачу цих танків Словенії.

Складається враження очікування припинення вогню. Тоді тиск з боку Німеччини зникне і відпаде необхідність у сміливих рішеннях. Це віроломна логіка, яка підводить людей, - зазначає Мельник.

Фото - .facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому, за словами дипломата, Україна одразу ж після війни може вступити до НАТО.

Путін ламає зуби на сході України і не досягає належного прогресу. І ця війна також показує, що НАТО є і залишається єдиним якорем безпеки в Європі та всьому світі. Тому логічно, що цей процес розширення продовжується і що Україна також приєднається до Альянсу. І я думаю, що це може відбутися швидше, ніж думають деякі люди. Не зараз, у розпал війни, але, можливо, одразу після, - допускає Мельник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?