Ердоган обіцяє стати посередником між Зеленським і Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган обіцяє стати посередником між Зеленським і Путіним

Ердоган обіцяє стати посередником між Зеленським і Путіним
Джерело:  online.ua

29 листопада офіційно стало відомо, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган готовий бути посередником між командами українського президента Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело:  Anadolu Agency

Ердоган готовий стати посередником між Зеленським і Путіним

"Туреччина готова зробити внесок у врегулювання кризи у відносинах РФ та України. Для цього налагоджено контакти і з українською стороною, і з Володимиром Путіним", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про можливу зустріч Путіна та Зеленського

Влада РФ продовжує стверджувати, що не готує зустріч очільників України та Росії Володимира Зеленського й Володимира Путіна. Москва традиційно скаржиться, що Київ не виконує мінські домовленості - з такою заявою виступив незмінний речник Дмитро Пєсков.

Що важливо розуміти, чутки про зустріч Зеленського та Путіна поширюються тривалий час. Першим зустрітись запропонував Володимир Зеленський ще у квітні. Президент України озвучив пропозицію зробити це у будь-якій точці Донбасу. Путін на це відповів, що готовий прийняти українського лідера у Москві, однак відмовився говорити про Донбас.

Нещодавно Зеленський доручив керівнику ОП Андрію Єрмаку зайнятись питанням організації зустрічі.
Однак Кремль продовжує відмовлятися від зустрічі. "Наріжним каменем" називали позицію Києва щодо мінських угод. За словами Дмитра Пєскова, очільник Кремля був готовий до зустрічі, але ситуація з мінськими домовленостями спричинила "глухий кут".

Читайте також:

  • У Байдена розкрили план Путіна та Лукашенка щодо України

  • У Путіна відреагували на чутки про намір нового вторгнення в Україну

  • В РНБО озвучили реальну причину агресії Путіна проти України: що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?