У Путіна відреагували на чутки про намір нового вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на чутки про намір нового вторгнення в Україну

У Путіна відреагували на чутки про намір нового вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна стверджує, що не планує вторгнення в Україну. Окрім того, російська влада цинічно додала, що цього держава-агресорка і ніколи, мовляв, не збиралась робити. 

Джерело: "ТАСС"

РФ прокоментувала дані про ризик вторгнення РФ в Україну

Перший заступник постпреда Росії в ООН Дмитро Полянський відреагував на дані інформаційної агенції Bloomberg, яка нещодавно повідомила, що американська влада попередила своїх партнерів з Європейського Союзу про можливе вторгнення російських військ на українську територію.

Як стверджує російський дипломат, скупчення армії РФ біля кордону України – це "обережність та логічний крок". За його словами, так команда очільника Кремля Володимира Путіна реагує на "конкретні загрози, які надходять з України". Постпред РФ в ООНцинічно додав, що ці висловлювання начебто стосуються "територіальної цілісності Росії".

Як уже згадувалося раніше, видання Bloomberg, посилаючись на своїх інсайдерів, повідомило, що Білий дім попередив офіційний Брюссель щодо можливого вторгнення Росії в Україну. Однак журналісти також звернули увагу на те, що такий розвиток поді1й є малоймовірним. Мовляв, Москва не планує починати війну з Україною, проте бажає продемонструвати, що готова й до такого сценарію.

Реакція ГУР Міноборони на переміщення військ 

Українське Міноборони, посилаючись на дані власної розвідки, також оцінило ситуацію. ГУР підтвердило застереження інопреси про 90-тисячну армію. І уточнило, що йдеться про Південний та Західний військових округи та Чорноморський флот РФ. Протягом другого півріччя 2021-го року збройні сили РФ проводили серію широкомасштабних навчань. У відомстві, однак, додали, що ситуацію не варто вважати такою, яка надміру відрізняється від звичного стану речей у регіоні.

“Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави”, — коментують у Міноборони.

Читайте також:

  • У Пентагоні відреагували на переміщення 90-тисячної армії РФ біля кордонів України

  • В РНБО озвучили реальну причину агресії Путіна проти України

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?