У Пентагоні відреагували на переміщення 90-тисячної армії РФ біля кордонів України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Пентагоні відреагували на переміщення 90-тисячної армії РФ біля кордонів України

У Пентагоні відреагували на переміщення 90-тисячної армії РФ біля кордонів України
Джерело:  online.ua

У Пентагоні знову прокоментували ситуацію з переміщенням російської армії неподалік від українського кордону. Відповідаючи на відповідне питання, речник Пентагону Джон Кірбі зазначив на останньому своєму брифінгу, що ситуація викликає занепокоєння США.

Джерело:  U.S. Department of Defense

“Не впевнений, чи є сенс проводити паралелі з весною (навесні цього року зафіксовано аналогічне загострення ситуації – ред). Ми уважно за ними спостерігаємо. І знову закликаємо Росію бути більш прозорими своїх намірів”, - зазначив Кірбі.

Реагуючи на дані про стягнення до українського кордону 90 тисяч російських військовослужбовців, Кірбі сказав, що не заглиблюватиметься в оцінки розвідки публічно. Але в той же час закликав російську сторону дотримуватися Мінських угод.

Дані про відновлення пересувань армії РФ у Politico та The Washington Post

Нагадаємо, більше тижня тому американське видання The Washington Post опублікувало оновлення дані про відновлення пересувань армії РФ біля українських кордонів. Видання підкріплює свої тези низкою відеороликів з мережі, які показують "російські військові поїзди й автоколони, що перевозять велику кількість військової техніки, зокрема танки й ракети, на півдні та заході Росії".

Зі свого боку, ще одне авторитетне видання Politico на початку листопада опублікувало  знімки переміщення російської техніки. За даними їхніх джерел, підрозділи почали рух у бік України наприкінці вересня.

"Техніка 4-ї танкової дивізії Росії була переміщена в райони Брянська та Курська поблизу північного кордону України. Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У та самохідною артилерією. У цьому районі також були помічені елементи 1-ї гвардійської танкової армії", – йшлося у матеріалі Politico.

Реакція ГУР Міноборони на переміщення військ 

Українське Міноборони, посилаючись на дані власної розвідки, також оцінило ситуацію. ГУР підтвердило застереження інопреси про 90-тисячну армію. І уточнило, що йдеться про Південний та Західний військових округи та Чорноморський флот РФ. Протягом другого півріччя 2021-го року збройні сили РФ проводили серію широкомасштабних навчань. У відомстві, однак, додали, що ситуацію не варто вважати такою, яка надміру відрізняється від звичного стану речей у регіоні.

“Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави”, — коментують у Міноборони.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?