Ердоган оголосив нову операцію: Туреччина почала бомбардування
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган оголосив нову операцію: Туреччина почала бомбардування

Ердоган оголосив нову операцію: Туреччина почала бомбардування
Джерело:  online.ua

Турецький державний лідер Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок військової операції "Джерело миру" на території Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами президента, головну загрозу турецькій безпеці становлять курдські Загони народної самооборони - YPG - разом з бойовиками "ІДІЛ".

"Наша місія - запобігти створенню терористичного коридору біля південного кордону та принести мир у цю зону", - пояснив Ердоган.

Він стверджує, що Анкара захистить територіальну цілісність САР та очистить від терористів регіон.

Згідно з інформацією агентства, Туреччина підняла у повітря ВПС. Вони завдали ударів у локаціях, де розпочалася операція. Зокрема, йдеться про прикордонне містечко Рас-ель-Айн. З місцевих будівель підіймається дим.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у середу, 9 жовтня, ЗМІ проінформували про перетин сирійського кордону підрозділами збройних сил Туреччини.

Напередодні президент США Дональд Трамп розпорядився вивести американський військових із зони бойових дій. Курдські озброєні угроупування, які виступали союзниками Вашингтона у цьому конфлікті, звинуватили його буквально у зраді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?