Турецька армія зайшла у Сирію - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецька армія зайшла у Сирію - ЗМІ

Турецька армія зайшла у Сирію - ЗМІ
Джерело:  online.ua

У середу, 9 жовтня, підрозділи турецьких збройних сил увійшли у Сирію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За відомостями анонімного військового джерела, перетин кордону відбувся у північно-західній частині САР. Армія планує потіснити курдські збройні формування.

"Маленьке передове угрупування турецьких сил увійшло до Сирії вранці середи через два пункти на кордоні, неподалік від сирійських міст Тель Абьяд і Рас аль-Айн, готуючись до наступу", - стверджує інформаційне агентство.

Наразі курдські сили не прокоментували на офіційному рівні початок нової військової операції Анкари. Нещодавно вони заявили, що готові боронити свою територію від турецького посягання. Йдеться перш за все про позиції у місті Хасеке.

Нещодавно американський президент Дональд Трамп віддав наказ армії США вийти із зони війни у Сирії. Це рішення спровокувало критику союзників, які залишилися у країні, а також курдів. Останні без підтримки Сполучених Штатів можуть стати об'єктом агресії Туреччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган зробив заяву про готовність війська до нової операції на території САР. Відповідні заходи отримають також підтримку з повітря, що стало можливим завдяки рішенню Білого дому напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?