Ердоган поставив жорсткий ультиматум Вірменії через Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган поставив жорсткий ультиматум Вірменії через Нагірний Карабах

Ердоган поставив жорсткий ультиматум Вірменії через Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Туреччина виступила з підтримкою Азербайджану на тлі нового протистояння у Нагірному Карабасі. Президент Реджеп Ердоган наголосив, що окупація азербайджанського регіону має припинитися для відновлення територіальної цілісності країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NTV.

За словами турецького лідера, він засуджує усі дії вірменської сторони.

"Лише після того, як Вірменія негайно залишить окуповані азербайджанські території, в регіоні відновляться мир та спокій. Кризі, яка почалася з окупації Нагірного Карабаху в регіоні, необхідно покласти край", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, бої між вірменськими та азербайджанськими силами спалахнули знову у неділю, 27 вересня. Зіткнення тривають досі, обидві сторони традиційно повідомляють про чисельні втрати противника й спростовують інформацію про свої втрати. Відомо, що підрозділи у зоні конфлікту втрачають також військову техніку, зокрема й безпілотні апарати.

Міжнародна спільнота закликала сторони конфронтації зупинити обстріли, наступи чи інші військові операції. Першими у цьому питанні стали Туреччина і Росія — міністри закордонних справ провели низку переговорів з дипломатами країн, між якими спалахнув конфлікт.

Тим часом Вірменія відверто звинуватила турецьку владу в транспортуванні тисяч військовослужбовців до Азербайджану. Нібито вони навіть присутні у зоні бойових дій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ Вірменії офіційно заявило, що поки не бачить необхідності для втручання третіх сторін у конфлікт з Азербайджаном. Окрім того, там почали стверджувати, що досі не просили про допомогу у команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?