Вірменія нарешті зізналася, чи буде просити про допомогу Путіна у війні проти Азербайджану
Категорія
Політика
Дата публікації

Вірменія нарешті зізналася, чи буде просити про допомогу Путіна у війні проти Азербайджану

Вірменія нарешті зізналася, чи буде просити про допомогу Путіна у війні проти Азербайджану
Джерело:  online.ua

Вранці 27 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану поновилися бойові дії. Прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян почав стверджувати, що ініціатором є Азербайджан. У Міноборони Азербайджану в початку обстрілів по всій лінії фронту звинуватили Вірменію. Окрім того, сторони повідомили про вбитих і поранених серед цивільного населення. Лише 28 вересня Міністерсто закордонних справ Вірменії офіційно заявило, що поки не бачить необхідності для втручання третіх сторін у конфлікт з Азербайджаном. Окрім того, там почали стверджувати, що досі не просили про допомогу у команди очільника Кремля Володимира Путіна. Варто звернути увагу на те, що про можливість залучення Росії в межах Організації договору про колективну безпеку говорив посол Вірменії в Росії Вардан Тоганян. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РИА-Новости".

"Таких планів у порядку денному нашого уряду немає", - наголосив Тоганян.

Що важливо розуміти, нещодавно деякі медіа поширили інформацію, що Вірменія звернулася до офіційної Москив по допомогу в межах ОДКБ, однак та відповіла відмовою і не хотіла втручатися в конфлікт. Наразі російська влада доволі стримано висловлюється про конфлікт довкола Нагірного Карабаху, не демонструючи підтримку жодної зі сторін. Як відомо, Організація договору про колективну безпеку – це військовий союз на пострадянському просторі. До нього входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Таджикистан і Киргизстан.

Варто звернути увагу на те, що раніше очільник Кремля Володимир Путін провів розмову з прем'єром Вірменії Ніколом Пашиняном. В Кремлі наголосили, що він лише висловив стурбованість загостренням у Нагірному Карабасі.

"Відзначено, що зараз важливо докласти всіх необхідних зусиль для того, щоб не допустити подальшої ескалації протистояння, а головне – потрібно припинити військові дії", - йдеться на сайті Кремля.

Окрім того, нещодавно російські дипломати наголосили, що закликають усіх "зовнішніх гравців" утриматися від втручання в конфлікт між Вірменією й Азербайджаном. У публічному просторі команда Путіна підтримує саме таку політику нейтралітету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада США також прокоментувала відновлення бойових дій між Азербайджаном та Вірменією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?