Ердоган пояснив неможливість реалізації планів Путіна щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Ердоган пояснив неможливість реалізації планів Путіна щодо України

Ердоган пояснив неможливість реалізації планів Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

На думку президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, сценарій російського вторгнення в Україну нереалістичний.

Джерело: Anadolu

У Туреччині не вірять у загрозу вторгнення РФ в Україну

Зокрема, Ердоган підкреслив, що Україна - дуже сильна країна і в Кремлі повинні серйозно замислитись перед тим, як напасти на неї.

Для прийняття подібного кроку в Москві повинні проаналізувати ситуацію в світі і всередині країни, - зазначив президент Туреччини.

Він також пообіцяв обговорити ситуацію навколо України з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Я поговорю з Ільхамом Алієвим. Безумовно, важливо обговорити ці питання з Путіним. Тому що ці регіони більше не можуть миритися з війною. Це неправильно. Настав час для повного виключення сценарію війни з політичного порядку денного, - заявив Ердоган.

Він підкреслив, що у сучасному світі методи окупації чужих територій втратили свою ефективність.

Реджеп Ердоган та Володимир Путін (фото - kremlin.ru)

Наприклад, які кроки зробила Росія в Україні, в Криму? Вона вторглася в Крим. В ході кожної бесіди з Путіним я заявляю, що Туреччина проти окупації Криму. Цю ж позицію доводить до російської сторони зовнішньополітичне відомство Туреччини. Тобто позиція Туреччини з цього питання однозначна. Я окупую чиїсь землі, займу їх - такі речі розходяться з логікою, - підкреслив Ердоган.

США обіцяють допомгти Україні у разі вторгнення РФ

Група з семи американських сенаторів зустрілася в понеділок з президентом України Володимиром Зеленським у Києві на тлі загрози вторгнення Росії в країну.

Двопартійна делегація – сенатор-демократ Жанна Шахін з Нью-Гемпшира, Кріс Мерфі і Річард Блюменталь з Коннектикуту і Емі Клобучар з Міннесоти, а також сенатор-республіканець Роб Портман з Огайо, Кевін Крамер з Північної Дакоти і Роджер Вікер з Міссісіпі – приїхали до України аби підтвердити відданість США на тлі російської загрози.

Мерфі повідомив, що Україна зосереджена на посиленні підтримки з боку США, але країна «перевірена в бою» і «готова».

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко сказав, що очікує, що делегація США надасть Конгресу серйозні рекомендації щодо посилення санкцій проти Росії після зустрічі в понеділок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?