Ердоган пригрозив відповіддю США за атаку на суверенітет Туреччини
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган пригрозив відповіддю США за атаку на суверенітет Туреччини

Ердоган пригрозив відповіддю США за атаку на суверенітет Туреччини
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган обурений позицією США, де вирішили ввести санкції проти Туреччини за покупку зенітно-ракетних комплексів С-400 у Росії. Він вважає обмежувальні заходи Вашингтона кричущою атакою на суверенітет Турції, за чим, як попереджає Ердоган, піде негайна відповідь. Президент Туреччини впевнений, що за санкціями США стоїть виключно бажання Вашингтона натиснути на Анкару і зробити турецький народ залежним від поставок зброї. Ердоган попередив, що подвоїть зусилля щодо забезпечення незалежності оборонної промисловості Туреччини. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Anadolu.

"Вчора ЄС проти нас погрожував ввести санкції, потім США ... До сьогоднішнього дня CAATSA ні до кого не застосовували, крім нас, країни НАТО. Що це за союзництво? Що це за альянс? Яка підстава? Туреччина купила у РФ С-400. А хіба Туреччина у вас не просила системи ППО? Це рішення - напад на наш суверенітет, засіб тиску на нас. Не було б російських комплексів, знайшлася б інша причина", - заявив Ердоган.

Президент Туреччини нагадав, що неодноразово пропонував США створити робочу групу для врегулювання суперечки через російські С-400. Але після рішення про санкції Туреччина, за словами Ердогана, ні з ким тепер нічого обговорювати не буде і подвоїть зусилля щодо забезпечення незалежності своєї оборонної промисловості.

"Ми давно залишили позаду день, коли такі санкції нас гальмували", - підсумував турецький лідер.

Як відомо, США ще в жовтні пообіцяли Туреччині "серйозні наслідки" після випробувань С-400, а до цього Вашингтон виключив Анкару з програми виробництва новітніх винищувачів п'ятого покоління F-35. Кілька днів тому Сполучені Штати ввели санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Туреччина вже готує відповідь на санкції США. У Туреччині також заявили, що не будуть утримуватися від вжиття заходів, які Анкара вважає необхідними, для забезпечення своєї національної безпеки.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Ердогана зробили останнє попередження Путіну через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?