Ердоган та Зеленський підписали меморандум про відбудову України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган та Зеленський підписали меморандум про відбудову України

Ердоган та Зеленський підписали меморандум про відбудову України
Джерело:  online.ua

18 серпня у Львові Україна та Туреччина підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає участь офіційної Анкари у повоєнній відбудові нашої країни. Варто зазначити, що документ був підписаний у присутності українського лідера Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Ердоган пообіцяв допомогти відбудувати України

Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проєкти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу, - йдеться в заяві.

В Офісі президента України уточнюють, що як перший проєкт розглядається відбудова мосту в селі Романівка у Київській області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Його зруйнувала російська армія.

Варто також зазначити, що цей документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

Окрім того, наголошується, що незабаром офіційні Київ та Анкара сформують спільну українсько-турецьку робочу групу щодо питань відбудови.

Що відомо про візит Ердогана до Львова

18 серпня турецький президент Реджеп Таїп Ердоган прибув у Львів. Український лідер уже встиг обговорити із турецьким колегою зернову ініціативу, ситуацію навколо Запорізької АЕС і оборонну взаємодію країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?