Ердоган терміново їде до Путіна: в Кремлі розхвилювалися
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган терміново їде до Путіна: в Кремлі розхвилювалися

Ердоган терміново їде до Путіна: в Кремлі розхвилювалися
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган терміново їде в Москву для зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним. Переговори заплановані на 5-6 березня. У Кремлі передрекли, що зустріч Путіна і Ердогана буде непростою. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, турецькому і російському лідерові доведеться звести свої точки зору щодо ситуації в Сирії і домовитися про виконання зобов'язань кожною стороною. Про це 1 березня Пєсков заявив в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Це буде, безумовно, непроста зустріч, але глави держав підтверджують свою орієнтованість на врегулювання ситуації в Ідлібі і свою прихильність сочинських домовленостей. Це важливо. На зустрічі перш за все, потрібно буде звести точки зору щодо того, як виконуються сочинські домовленості, які зобов'язання раніше взяті на себе кожна країна повинна виконати ", - розкрив деталі переговорів Путіна і Ердогана Пєсков.

Спікер Кремля зазначив, що на даний момент візит Ердогана до Москви готується на рівні міністрів закордонних справ Росії і Туреччини. Лавров вже зідзвонився з Чавушоглу - вони обговорили комплекс заходів по створенню сприятливої атмосфери для результативності діалогу Путіна і Ердогана щодо виконання домовленостей в підтримку сирійського врегулювання та з інших питань порядку денного російсько-турецьких відносин.

Варто зауважити, що перед візитом до Москви для переговорів з Путіним Ердоган збирає в Стамбулі саміт за участю президента Франції Еммануеля Макрона і канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Турецька сторона анонсувала участь і президента Росії, але в Кремлі це не підтвердили. Переговори заплановані на 5 березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Туреччина прийняла жорстке рішення щодо Сирії- в районі Ідліб запущена спецоперація Весняний щит, яка стала відповіддю на атаку сирійських військ Асада на турецьких військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?