Туреччина прийняла жорстке рішення по Сирії - війська пішли в атаку
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина прийняла жорстке рішення по Сирії - війська пішли в атаку

Туреччина прийняла жорстке рішення по Сирії - війська пішли в атаку
Джерело:  online.ua

Туреччина прийняла жорстке рішення щодо Сирії - на північному заході країни, в районі провінції Ідліб, Анкара запустила спецоперацію під назвою Весняний щит. Турецькі військові вже почали атаку сирійських урядових військ, які підтримує Росія. Атака є відповіддю на авіаудар по турецькій армії, в результаті якого загинули більше 30 осіб. Про це повідомив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар 1 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Туреччина не має на меті збройного протистояння з Росією в Сирії. Наше завдання - запобігання злочинам режиму Башара Асада, усунення радикалізації та запобігання міграції. ЗС Туреччини ґрунтуються на праві на самооборону. Нашою метою є лише прихильники Асада, атакуючі розташування турецьких військових", - підкреслив Акар.

Міністр оборони уточнив, що турецькі військові вже знищили один безпілотник, 8 вертольотів, 103 танка, 72 артилерійські установки гаубиці, три системи ППО, нейтралізували більше 2,2 тисяч військовослужбовців сирійського режиму. Від Росії ж Анкара чекає "задіяння всіх важелів впливу на режим Башара Асада з метою припинення атак в Ідлібській зоні деескалації та відведення сил Асада за межі зони, окресленої сочинськими домовленостями".

"Туреччина буде наносити потужні удари у відповідь на будь-які атаки по розташуванню військ в Ідлібській зоні деескалації, в тому числі в районі спостережних пунктів", - пригрозив турецький міністр.

У той же час сирійське агентство SANA повідомило про те, що сьогодні турецькі військові збили два літаки Військово-повітряних сил Сирії в провінції Ідліб. Пілотам, за даними джерела, вдалося катапультуватися, вони не постраждали. Турецькі ЗМІ при цьому повідомляють, що збройні сили Туреччини провели в Сирії операцію із застосуванням новітнього ударного безпілотного апарату SIHA. Атака була спрямована проти частини керівного складу військ Башара Асада в районі Джебель Аз-Завія, де раніше загинули десятки турецьких військових внаслідок авіаудару. Повідомляється, що в результаті атаки загинули командир одного з полку режиму Асада - бригадний генерал Бурхан Рамуне, полковник Мазен Ферваті і високопоставлений військовий Ісмаїл Алі.

У відповідь на атаку Туреччини командування сирійської армії оголосило про закриття повітряного простору над провінцією Ідліб. В армії Асада заявили, що будь-яка повітряна ціль в сирійському повітряному просторі буде визнана ворожою і буде збита.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон терміново зателефонував Путіну і Ердогану через ситуацію в Сирії. Він закликав негайно припинити військові дії. При цьому в Німеччині вважають, що Путін не буде слухати словесні заклики - в Бундестазі закликали світ посилити тиск на Росію, щоб Москва заплатила за війну в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?