Ердоган відреагував на призупинення Росією "зернової угоди"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ердоган відреагував на призупинення Росією "зернової угоди"

Ердоган відреагував на призупинення Росією "зернової угоди"
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган офіційно підтвердив, що має намір поговорити з очільником Кремля Володимиром Путіним про продовження дії так званої "зернової угоди" після заяви офіційної Москви щодо її призупинення.

Джерело:  CNN TurkAnadolu

Вихід Росії із зернової угоди — Ердоган уже відреагував

Я вірю, що Путін хоче, щоб цей гуманітарний коридор продовжував функціонувати, - заявив президент Туреччини.

За словами Ердогана, він хоче провести телефонні перемовини з російським диктатором, щоб "не чекати до серпня", коли очікується особистий візит російського диктатора у Туреччину.

Турецький лідер звернув увагу на те, що Чорноморська зернова ініціатива вже увійшла в історію як великий дипломатичний успіх.

Згідно з його даними, саме вона дала можливість перевезти понад 33 млн тонн зернових, а це у свою чергу запобігло продовольчому дефіциту у багатьох країнах.

 Що відомо про призупинення зернової угоди

Вдень 17 липня речник Кремля Дмитро Пєсков офіційно підтвердив призупинення дії "зернової угоди".

За словами скандальної російської дипломатки Марії Захарової, офіційна Москва нібито уже проінформувала Київ та Анкару, а також секретаріат ООН про заперечення проти продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Такі заявили пролунали від команди російського диктатора Володимира Путіна саме після підриву Кримського мосту.

Що важливо розуміти, протягом останніх тижнів Росія постійно погрожувала не продовжити дію зернового коридору попри заклики ООН і Туреччини, які стали посередниками домовленості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?