Ердоган вважає дії Заходу щодо України "провокативними"
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган вважає дії Заходу щодо України "провокативними"

Ердоган вважає дії Заходу щодо України "провокативними"
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що війна завершиться не скоро, а дії Заходу щодо війни є "провокативними".

Джерело: Anadolu

Ердоган прокоментував війну в Україні

Під час зустрічі з сербським колегою Олександром Вучичем у Белграді Ердоган прокоментував війну Росії проти України.

Туреччина дотримується збалансованої політики щодо України та Росії, так буде надалі. Анкара виступає за якнайшвидше припинення вогню в Україні. Однак нинішні процеси свідчать, що війна не скоро закінчиться, - сказав Ердоган.

Він сказав, що не сприймати Росію всерйоз є помилкою.

Ердоган зазначив, що не згоден із підходами Заходу щодо ситуації в Україні.

Я відкрито заявляю про помилковість позиції Заходу (щодо війни РФ). Тому що є дії Заходу, засновані на провокуванні сторін. Заявляють про військову підтримку. Однак за фактом, скільки є на Заході зброї і металобрухту, що залежалася, відправляють в Україну, - сказав президент.

Ердоган зазначив, що доти, доки відбуватиметься курс "на провокування військових дій, результативність мирних ініціатив мінімальна".

Чи можете ви сказати, що зараз перемагає одна зі сторін? Ні! Ця війна не має переможців, але дуже багато переможених. Гине велика кількість людей, а говорити про фінансову сторону не доречно, - наголосив турецький лідер.

Турецький лідер привернув увагу до реакції Москви, яка перекрила газопостачання країн Заходу.

Росія припинила постачання газу, а ціни в Європі злетіли. Наразі (у європейських країнах) повсюдно шукають шляхи подолання зимового сезону. Чому ж ви раніше не думали про це? Адже в руках Росії важливий ресурс. Натомість зараз аналізують резерви газосховищ, - сказав Ердоган.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?