Ердоган зацікавився ще однією пропозицією Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган зацікавився ще однією пропозицією Зеленського

Ердоган зацікавився ще однією пропозицією Зеленського
Джерело:  interfax.com.ua

У команді українського глави Володимира Зеленського розкрили ще одну важливу домовленість, яку президент України досяг під час переговорів з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом у Стамбулі. Йдеться про фінансування добудови найбільшого і найпотужнішого в світі транспортного літака Ан-225 "Мрія". На це потрібно близько 500 млн доларів. Віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що Ердоган зацікавився добудовою другої "Мрії", навіть незважаючи на озвучену суму. Найближчим часом експерти України і Туреччини проведуть переговори з цього питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Зовсім екзотичною для мене була ситуація, коли в цьому візиті ми торкнулися з президентом Туреччини питання добудови другої "Мрії": навіть незважаючи на ту суму, скільки я сказав, це буде коштувати, турецька сторона сказала, що продовжимо обговорювати", - повідомив Уруський.

Чиновник додав, що Туреччина також зацікавлена в закупівлі середнього транспортного літака Ан-178.

Нагадаємо, Ан-225 "Мрія" створений київським КБ ім. Антонова в кінці 1980-х років. Він є самим великий і потужний в світі транспортним літаком у світі з вантажопідйомністю до 250 тонн. Перший політ "Мрія" здійснила 21 грудня 1988 року. В даний час тільки один літак Ан-225 знаходиться в льотному стані і експлуатується українською компанією Antonov Airlines. Другий примірник так і не був добудований.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган прийняв пропозицію Зеленського на участь у Кримській платформі, яку офіційний Київ вирішив організувати як майданчик для деокупацію півострова, а також пообіцяв тісно співпрацювати з Україною для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?