Ердоган зробив останнє попередження Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган зробив останнє попередження Путіну через Україну

Ердоган зробив останнє попередження Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

У Стамбулі завершилася офіційна зустріч президентів України і Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана. За підсумками переговорів турецький лідер виступив із заявою, в якій зробив останнє попередження російському президенту Володимиру Путіну через окупацію українського Криму. Глава Туреччини нагадав Кремлю і всьому світу, що Крим є українською територією, і Анкара не визнає та ніколи не визнає незаконну анексію українського півострова Російською Федерацією. Ердоган також прийняв пропозицію Зеленського на участь у Кримській платформі, яку офіційний Київ вирішив організувати як майданчик для деокупації півострова, а також пообіцяв тісно співпрацювати з Україною для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму. У команді Путіна вже відреагували на заяву Ердогана. Заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа цинічно заявив, що ніякі заяви, в тому числі і Ердогана, ніяк не можуть вплинути на те, що даний регіон є "частиною" Росії. На його думку, позиція Ердогана не представляє ніякої загрози для Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента України і адміністрації турецького лідера.

"Ми сприймаємо Україну як ключову країну в плані безпеки і стабільності нашого регіону. У рамках цього ми завжди підтримували і будемо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність, включаючи Крим, України. Туреччина не визнавала і не визнає анексії Криму", - заявив Ердоган під час спільного заяви із Зеленським за результатами двосторонніх переговорів у Стамбулі.

Турецький лідер також зазначив, що Туреччина разом з державними органами України і надалі буде підтримувати кримських татар, зазначивши, що вже зараз йде робота по впровадженню проектів по будівництву житла для них і побудови в Києві комплексу мечеті.

"Слова президента Туреччини про підтримку територіальної цілісності України, включно з Кримом, ніяк не можуть вплинути на те, що даний регіон є "частиною" Росії. Такі заяви глави Туреччини показують його "надійність" як партнера Росії. Позиція Ердогана не представляє ніякої загрози для Росії . Вона потрібна тільки для того, щоб підняти вагу Туреччини в стосунках з Росією ", - цинічно відреагували у Путіна на попередження Ердогана.

Важливо додати, що Зеленський і Ердоган на переговорах в Стамбулі також домовилися, що Анкара продовжить допомагати Україні досягти критеріїв членства в НАТО і розвивати співробітництво між військово-морськими силами країн, щоб разом зміцнювати мир і безпеку в Чорноморському регіоні. Вони підписали нихку важливих документів про військову співпрацю. Президент України назвав домовленості з Туреччиною історичними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін продовжує грубо порушувати права людей в окупованому Криму. Незважаючи нанеоднократние нагадування офіційного Києва і країн Євросоюзу норм міжнародного гуманітарного права, які забороняють РФ як державі-окупанту примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, він почав черговий призов на українському півострові - в російську армію призовуть ще більше двох тисяч кримчан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?