Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України

Путін прийняв чергове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін продовжує грубо порушувати права людей в окупованому Криму. Незважаючи нанеоднократние нагадування офіційного Києва і країн Євросоюзу норм міжнародного гуманітарного права, які забороняють РФ як державі-окупанту примушувати осіб, що перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, він почав черговий призов на українському півострові - в російську армію ще більше двох тисяч кримчан. Про це 12 жовтня повідомив російський військовий комісар Юрій Лимар, передає ONLINE.UA.

"Близько двох з гаком тисяч ми закликаємо кримчан. Всі заходи у нас сплановані, робота призовних комісій спланована, вони вже почали свою діяльність. Перших призовників приймаємо в республіканському збірному пункті", - заявив Лимар.

Російський військовий комісар нагадав, що в окупованому Севастополі в 2020 році мають намір закликати до російської армії понад 500 осіб. Перша відправка призовників зі збірного пункту військового комісаріату Севастополя, за його словами, запланована вже на 14 жовтня.

Нагадаємо, в анексованих Криму і Севастополі Росія з 2014 року закликала на військову службу близько 25 тисяч осіб. Але згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема Конвенції про захист цивільного населення під час війни, державі-окупанту заборонено примушувати осіб служити в її збройних або допоміжних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії. Раніше прокуратура АРК вже оголошувала про підозру військовому комісару Євпаторії і Сак через примус кримчан служити у Збройних силах Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пішов на крайні заходи проти України. Він в терміновому порядку виділив майже 5 млрд рублів для того, щоб російські військові побудували нові об'єкти водопостачання в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?