Ердоган заявив про згоду Зеленського зустрітися з Путіним у Туреччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган заявив про згоду Зеленського зустрітися з Путіним у Туреччині

Ердоган заявив про згоду Зеленського зустрітися з Путіним у Туреччині
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розповів, що президент України Володимир Зеленський згодний на зустріч з Путіним у Туреччині.

Джерело: CNN Turk, Anadolu

Посередництво Туреччини в переговорах Росії та України

Ердоган розповів, що готовий провести саміт на рівні керівництва держав або переговори на технічному рівні.

На жаль, у відносинах між Україною та Росією зростає напруженість. Ми спеціально заявили пану Зеленському, що готові зробити необхідний внесок для зниження напруженості, - повідомив президент.

Дата можливої зустрічі поки невідома.

Зараз ми визначимося з датою. Ми хочемо провести цю зустріч, щоб зібрати разом пана Путіна і Зеленського на високому рівні. Наша домовленість у цьому напрямку, - сказав Ердоган.

Раніше речник Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що Путін зустрінеться з Зеленським за умови якщо Путін буде розуміти результат зустрічі.

Ердоган також заявляв, що вважає можливість російського вторгнення в Україну нереалістичною, перш за все тому, що Україна — дуже сильна країна і в Кремлі повинні серйозно подумати перед тим, як напасти на неї.

Реджеп Ердоган та Володимир Путін (фото — Kremlin.ru)

 Візит президента Туреччини до України

Нагадаємо, що вчора до України з офіційним візитом прибув президент Туреччини.

Президенти України та Туреччини провели 10-те засідання Стратегічної ради високого рівня, створеної в 2011 році, Ердоган повідомив, що вони провели двосторонні та міжделегаційні зустрічі з Президентом України Зеленським, а також обговорили поточну співпрацю з Україною.

На засіданні ради він наголосив, що вони мали можливість обговорити події у військовій, політичній, економічній, комерційній та культурній сферах.

Ми будемо підтримувати інтенсивні взаємні контакти та консультації на всіх рівнях із нашим стратегічним партнером Україною. Очевидно, що співробітництво Туреччини та України сприятиме миру та процвітанню всього регіону. Бажаю, щоб переговори та угоди, які ми підписали в Україні, були корисними, - сказав Ердоган.

Країни також підписали угоду про створення зони вільної торгівлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?