Ердоган заявив, що конфлікт навколо Нагірного Карабаху ще не завершений
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган заявив, що конфлікт навколо Нагірного Карабаху ще не завершений

Ердоган заявив, що конфлікт навколо Нагірного Карабаху ще не завершений
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган озвучив нове неочікуване попередження міжнародній спільноті — він звернув увагу на те, що конфлікт між Азербайджаном і Вірменією навколо Нагірного Карабаху ще не завершений. Його заява пролунала під час виступу перед військовими на параді в Баку з нагоди завершення бойових дій в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Боротьба, яка ведеться в політичному і військовому вимірі, продовжиться також на багатьох інших фронтах", — підкреслив президент Туреччини.

Окрім того, політик закликав Вірменію докласти зусиль для побудови добросусідських відносин з Азербайджаном, а також пригрозив офіційному Єревану "залізним кулаком Баку", якщо він продовжить свою агресивну політику на Південному Кавказі.

Не можна не згадати про те, що новий гучний конфлікт навколо Нагірного Карабаху привернув увагу багатьох міжнародних гравців. Йдеться про те, що 25 листопада Верхня палата парламенту Франції проголосувала за резолюцію щодо визнання Карабаху, яка пропонує уряду "визнати Нагірно-Карабахську Республіку і перетворити це визнання в інструмент переговорів з метою встановлення міцного миру". На це рішення, окрім Азербайджану, миттєво відреагувала і команда Реджепа Таїпа Ердогана.

Турецькі політики назвали комічним заклик Сенату Франції до виведення азербайджанських військ з Нагірного Карабаху. Офіційна Анкара не приховує, що вважає рішення французьких парламентарів "черговим показником ігнорування елементарних норм міжнародного права і принципів справедливості на догоду внутрішньополітичним інтересам".

Нагадаємо, що 10 листопада, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що підписав з Азербайджаном і РФ угоду про припинення війни в Нагірному Карабасі. Політик погодився передати під контроль Азербайджану три райони - Агдамський, Кельбаджарський і Лачинський, а також частину Газахського району.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що ситуація у Вірменії почала швидко загострюватися — мовиться про те, що в столиці країни, Єревані, спалахнули нові акції протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?