Ердоган жорстко пригрозив ЄС на тлі військової операції у Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган жорстко пригрозив ЄС на тлі військової операції у Сирії

Ердоган жорстко пригрозив ЄС на тлі військової операції у Сирії
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган зробив попередження Євросоюзу стосовно військової операції на території Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами голови держави, Анкара може випустити у ЄС близько 3,6 мільйона сирійських біженців, які наразі перебувають у Туреччині. Це відбудеться, якщо Брюссель визнає згадану операцію окупацією.

"Ми відкриємо ворота та відправимо 3,6 мільйона біженців у вашому напрямку", - стверджує Ердоган.

Нагадаємо, військова операція турецької армії отримала назву "Джерело миру". Її розпочали з авіа- та артилерійських ударів вранці у середу, 9 жовтня. Напередодні американські бійці почали виходити із зони конфлікту за наказом Білого дому.

Агентство Associated Press, цитуючи Ердогана, проінформувало про "ліквідацію" турецькими військовими 109 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна Анкара назвала метою операції приборкання загрози з боку курдських загонів та терористичних формувань поблизу від турецького кордону. Самі курди запевнили, що наземний наступ просувається не настільки вдало, як заявило командування, навіть попри масштабну підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?