Військова операція в Сирії: курди спростували успіх турецького наступу
Категорія
Світ
Дата публікації

Військова операція в Сирії: курди спростували успіх турецького наступу

Військова операція в Сирії: курди спростували успіх турецького наступу
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Туреччини заявило про вдалий початок наземної частини операції "Джерело миру" у півночі Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Associated Press.

За версією Анкари, наступ проти курдських угрупувань просувається успішно.

Агентство відзначає нищівну артилерійську та авіаційну підтримку турецьких військ у регіоні. Місцеве населення намагається якомога швидше залишити зону відновлених бойових дій, зібравши пожитки - на автомобілях, пішки.

Курдські угрупування та сирійська опозиція стверджують, що наступ збройних сил Туреччини не має заявленого успіху попри використання потужної артилерії та бойових літаків. Вони вважають твердження про успіх завищеними з боку командування.

Наразі немає жодної можливості всеохопно проаналізувати ситуації на півночі САР.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що військова операція "Джерело миру", де-факто - наступ на території сусідньої держави, спрямована проти курдських загонів YPG та місцевих терористів, які становлять загрозу для країни. Ці заходи неоднозначно оцінили у світовій спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?