Ердоган звернувся до українців і Зеленського з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган звернувся до українців і Зеленського з важливою заявою

Ердоган звернувся до українців і Зеленського з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до українського лідера Володимира Зеленського та всіх українців - він пообіцяв, що і надалі допомагатиме звільняти українців, які перебувають в полоні по всьому світу. Таким чином Ердоган відповів Зеленському на пост подяки, який президент України адресував турецькому лідеру за допомогу у звільненні українських моряків, які більше 4 років провели у в'язниці "Айн Зара" в Лівії за звинуваченням у контрабанді нафти. Про звернення Ердогана до Зеленського та українців повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост президента Туреччини в соцмережі.

"Мій любий друже Володимир Зеленський. Ми раді, що українські моряки повернулися додому живими і неушкодженими. Разом ми продовжимо вести боротьбу в ім'я всіх наших друзів, братів і сестер по всьому світу", - написав Ердоган.

Нагадаємо, українські моряки - Євген Морарь, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський і Павло Чайка - повернулися в Україну вранці 8 січня. Їх захопили в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016. У грудні 2017 року лівійський суд засудив українців до п'яти років ув'язнення.

Український глава Володимир Зеленський вітав повернення звільнених моряків на батьківщину. Він заявив, що Україна ніколи не забуває і не залишає своїх громадян в біді. Окремо Зеленський в соцмережі висловив подяку Ердогану за допомогу в звільненні українських моряків. Український лідер нагадав, що звільнення українських моряків в Лівії стало можливо, зокрема, завдяки Туреччини, яка в 2020 році втрутилася в врегулювання багаторічного конфлікту в африканській країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Туреччина підтримує Україну в боротьбі за повернення Криму, який окупувала Росія в 2014 році. Нещодавно глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу в черговий раз звернувся до Путіна і нагадав йому, що Крим - це українська територія, і Туреччина ніколи не визнає її окупацію. Чавушоглу зазначив, що офіційну Анкару непокоїть порушення прав людей окупантами в Криму і попередив офіційну Москву, що команда Ердогана продовжить підтримувати Україну і домагатися відновлення її територіальної цілісності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?