Ердоган звинуватив Росію у невиконанні домовленостей у Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган звинуватив Росію у невиконанні домовленостей у Сирії

Ердоган звинуватив Росію у невиконанні домовленостей у Сирії
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган публічно звинуватив команду російського диктатора Володимира Путіна у невиконанні домовленостей у Сирії.

Джерело:  Anadolu

Росія не виконала свої зобов'язання у Сирії - Ердоган

Президент Туреччини нагадав про домовленості 2019 року, які були підписані в Сочі. Відповідно до них офіційна Москва взяла на себе відповідальність щодо зачистки окремих районів Сирії від, як стверджує сам Ердоган, терористів.

На жаль, попри чисельні нагадування турецької сторони, ці зобов'язання не виконані. Чи не виконують, не можуть виконати. У відповідь ми заявляємо, що у разі невиконання домовленостей самі зробимо необхідні кроки проти терористів. Саме із цим пов'язані удари, завдані напередодні по 12 об'єктах терористів у сирійському Кобані. Це частина операцій, які буде продовжено, - наголосив Реджеп Таїп Ердоган.

Як уже згадувалося раніше, у відповідь на теракт у Стамбулі 20 листопада Туреччина провела операцію "Меч-кіготь" на півночі Сирії та Іраку, в межах якої, як повідомляє офіційна Анкара, військова авіація знищила 89 цілей, пов’язаних із терористичними організаціями.

Що важливо розуміти, удари були спрямовані на бази Робітничої партії Курдистану (РПК) і афілійованого з ним сирійського курдського ополчення "Загони народної самооборони" (YPG) – обидві організації Анкара вважає терористичними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?