Туреччина провела операцію "Кіготь-меч" у відповідь на теракт у Стамбулі
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина провела операцію "Кіготь-меч" у відповідь на теракт у Стамбулі

Туреччина провела операцію "Кіготь-меч" у відповідь на теракт у Стамбулі
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана у відповідь на теракт у Стамбулі провела операцію "Меч-кіготь" на півночі Сирії та Іраку. Офіційна Анкара стверджує, що її військова авіація знищила 89 цілей, пов’язаних із терористичними організаціями.

Джерело:  Reuters

Туреччина здійснила операцію Кіготь-меч у відповідь на теракт у Стамбулі

За словами представників Міноборони Туреччини, удари були спрямовані на бази Робітничої партії Курдистану (РПК) і афілійованого з ним сирійського курдського ополчення "Загони народної самооборони" (YPG) – ці дві організації турецька влада називає терористичними.

Окрім того, наголошується, що серед 89 знищених цілей на півночі Сирії та Іраку були укриття, тунелі та склади боєприпасів, а також ватажки терористів.

За словами очільника Міністерства оборони Туреччини Хулусі Акари, були вжиті всі необхідні заходи, аби уникнути шкоди невинним людям. Він стверджує, що "винятково терористи і структури, що належать терористам, були мішенню".

Сирійські демократичні сили (СДС) – курдське збройне угруповання, яке бореться проти влади Башара Асада у Сирії – заявили, що турецькі удари зруйнували цивільну інфраструктуру, зокрема зерносховища, електростанцію і лікарню, й пообіцяли дати Анкарі відповідь, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?