ЄС анонсував амбітний союз із США за каденції Байдена
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС анонсував амбітний союз із США за каденції Байдена

ЄС анонсував амбітний союз із США за каденції Байдена
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі передбачають відновлення потужних союзних відносин зі Сполученими Штатами. Офіційний Брюссель відзначив, що це стало можливим завдяки результатам президентських виборів 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови Євроради Шарля Мішеля.

Європейський політик виступив з пресконференцією за підсумками саміту ЄС у п'ятницю, 11 грудня.

"Вибори в США відкрили нові можливості. Учасники саміту заявили про намір відтворити амбітний союз з США, які є найближчим другом і партнером", - нагадав Мішель.

Слід пояснити, що за часів президентства республіканця Дональда Трампа США та ЄС надзвичайно віддалилися один від одного. Поки що чинний лідер американської держави погрожував ледь не розпочати з європейцями економічну війну через митну політику.

Також союзники надзвичайно жорстко сперечалися щодо авіаційних питань, справа ледь не дійшла до повномасштабних санкцій після комерційного конфлікту на рівні компаній та уряду.

Ексцентричність Трампа та його поведінка як політика також не допомагали у вибудуванні гарних відносин з Євросоюзом. Наприклад, у мережі з'явився відеоролик, на якому кілька європейських лідерів разом з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо непублічно глузували з президента США, коли зустрілися на офіційному заході.

Не дивно, що європейські країни з певною надією дивляться на прихід до влади більш стриманого й коректного Джо Байдена.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий очільник Білого дому Джо Байден нарешті вирішив представити план боротьби з пандемією коронавірусу, який він буде намагатися втілити в життя протягом перших 100 днів свого президентства. Як стверджує американський лідер, він передбачає посилення маскового режиму, масову вакцинацію та відкриття шкіл. Політик пообіцяв нації, що у перші 100 днів свого президентства буде активно боротися з поширення COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?