ЄС анонсував створення платформи для повоєнної відбудови України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС анонсував створення платформи для повоєнної відбудови України

ЄС анонсував створення платформи для повоєнної відбудови України
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про створення платформи Євросоюзу із відбудови України після війни, яку розпочала Російська Федерація.

Джерело: "Європейська правда"

ЄС створить платформу повоєнного відновлення України

Ми вже запропонували уряду України створення платформи для визначення напрямку відбудови, яка б зібрала разом усіх партнерів. Чільне місце в ній посідатиме Україна, – наголосила президентка Єврокомісії.

Вона звернула увагу на те, що ця платформа буде визначати стратегічні спрямування й пріоритети відбудови України. За словами політикиня, у її фокусі буде гарантована в майбутньому відбудова, вкорінена в якісному урядуванні.

Адже рушієм наших дій будуть прагнення й бажання українського народу, - зазначила фон дер Ляєн.

Що важливо розуміти, учасниками платформи стануть провідні світові експерти й мислителі з питань відбудови.

Ба більше, за декілька місяців очільниця ЄК спільно з міжнародними партнерами й німецьким лідером Олафом Шольцем планує провести конференцію високого рівня, під час якої будуть обговорювати це питання.

Як уже згадувалося, 4 липня стартувала конференція з відновлення України (URC2022) - вона проходить у швейцарському місті Лугано і триватиме два дні. Її учасниками стали понад 40 держав і понад 20 міжнародних організацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?