ЄС частково зняв санкції з Януковича та його оточення
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС частково зняв санкції з Януковича та його оточення

ЄС частково зняв санкції з Януковича та його оточення
Джерело:  online.ua

Рада ЄС зняла санкції з екс-президента втікача Віктора Януковича та його сина, а також з колишнього генпрокурора Віктора Пшонки та його сина, введені за обвинуваченнями у розкраданні коштів держбюджету України.

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на  сайт ради ЄС

Чому в ЄС зняли санкції з Януковича та Пшонки

5 березня 2014 року Рада ЄС ухвалила регуляторне рішення № 208/2014. На основі перегляду, проведеного Радою ЄС, щодо чотирьох осіб, до яких термін застосування обмежувальних заходів закінчувався 6 вересня 2022 року, і інформація про їх права на захист і права на ефективний судовий захист, повинні бути виключені з додатка I до Регламенту № 208/2014, - йдеться у рішенні Ради ЄС.

Таким чином, зі списку осіб, на яких поширювалися санкції ЄС за неналежне використання бюджетних фондів або за пов'язані з цим службові зловживання, виключені:

  • Віктор Янукович;

  • Віктор Пшонка;

  • Олександр Янукович;

  • Артем Пшонка.

Йдеться про санкції, які Європейський союз запровадив 5 березня 2014 року за "розтрату державних коштів України або зловживання службовим становищем". Вони стосуються доступу згаданих осіб до їхніх активів у Європі.

У 2021 році Генеральний суд ЄС анулював санкції проти Януковича і його сина Олександра. Однак рішення стосувалося тих обмежень, які вже втратили свою силу, оскільки Брюссель щорічно продовжує санкції.

При цьому в серпні цього року ЄС ввів нові санкції проти екс-президента України за підрив територіальної цілісності.

Як відомо, в Україні Янукович продовжує фігурувати в кримінальних справах. Нещодавно суд дозволив заочне слідство щодо нього через Харківські угоди. До цього за державну зраду його засудили до 9 років в'язниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?