ЄС фінансово допоможе Україні провести вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС фінансово допоможе Україні провести вакцинацію

ЄС фінансово допоможе Україні провести вакцинацію
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу та Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я нададуть Україні підтримку для проведення вакцинації проти COVID-19. Нова ініціатива охопить всі етапи й забезпечить комплексну допомогу для впровадження препарату й проведення щеплення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво співдружності в Україні.

За оприлюдненими даними, реалізуватиме проєкт ВООЗ, а фінансуватиме його ЄС загальною сумою в 40 мільйонів євро. Наголошується, що європейська сторона підтримує українського партнера від самого початку пандемії.

“Ми надали медичне обладнання, таке як кисневі концентратори для лікарень і захисне обладнання для тих, хто надає первинну допомогу, підтримали малий бізнес і культурну індустрію в Україні, надавши доступ до відповідного фінансування, а також мобілізували захист для вразливих груп, зокрема тих, хто потерпає від конфлікту, та жінок, чий економічний стан і особиста безпека опинилися під загрозою через локдаун. ВООЗ була і залишається ключовим партнером ЄС, і зараз, коли відкривається доступ до імунізації від COVID-19, ми раді продовжувати працювати пліч-о-пліч для забезпечення готовності України прийняти вакцини і розпочати щеплення”, - нагадав посол Матті Маасікас.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, пандемію коронавірусу, яка триває понад рік, можна зупинити лише спільними зусиллями.

“Спочатку кошти будуть використані на підтримку першого етапу підготовки та розгортання з акцентом на найближчі потреби у таких стратегічних програмних напрямках: планування, обладнання/матеріали, підготовка медпрацівників та проведення інформаційних кампаній. Проєкт базується на постійній підтримці Європейським Союзом та ВООЗ процесу реагування країн на пандемію COVID-19, включаючи спільну Ініціативу ЄС “Солідарність заради здоров’я” з бюджетом у 35 мільйонів євро, спрямовану на підтримку країн-партнерів у їх боротьбі з вірусом та на краще забезпечення потреб найбільш незахищених осіб”, - наголосили у представництві ЄС.

В цілому Україна отримала від співдружності близько 190 мільйонів допомоги від початку пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна незабаром отримає значну партію вакцини проти коронавірусу COVID-19, розроблену компанією AstraZeneca. Влада Євросоюзу нараді допомагає польській сторони втілити цю угоду, щоб українські партнери проводили масову імунізацію ефективніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?