ЄС готує новий пакет санкцій проти режима Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС готує новий пакет санкцій проти режима Лукашенка

ЄС готує новий пакет санкцій проти режима Лукашенка
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі розробили новий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. На офіційному рівні про новий акт оголосять незабаром — вже у середу, 16 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналіста Рікарда Йозвяка у Twitter.

За даними джерел, пакет передбачатиме введення тиску проти компаній та осіб.

"Посли ЄС готуються підтвердити третій пакет санкцій щодо Білорусі завтра. 29 осіб та 7 компаній Пізніше "зелене світло" повинні дати європейські міністри довкілля у четвер перед офіційною публікацією", - наголосив кореспондент "Радіо Свобода".

Нагадаємо, перші санкції підтвердили у листопаді, 19-го числа високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель пояснив — рестрикції стануть відповіддю на репресії режиму проти білорусів.

Передбачається, що європейські санкції будуть виключно персональними на відміну від тиску на Росію, який спрямований також на економіку. Таким чином Брюссель намагається вдарити по диктаторському режиму, однак не нашкодити простим білорусам.

Сам Лукашенко назвав санкції втручанням у внутрішні справи Білорусі та спробою зруйнувати республіку. Він не пояснив, яким саме чином повинна зруйнувати країну відмова від співпраці з білоруськими політиками (а саме це фактично передбачають персональні санкції за "чорним списком").

Як повідомляв ONLINE.UA, опозиційна кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська закликала Євросоюз до посилення санкцій проти Олександра Лукашенка. Обличчя білоруської опозиції назвала чинний тиск недостатнім. Вона вважає, головну роль у розширенні повинна відіграти Німеччина як один з лідерів регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?