Тихановська закликала до посилених санкцій проти Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Тихановська закликала до посилених санкцій проти Лукашенка

Тихановська закликала до посилених санкцій проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

Опозиційна кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська закликала Євросоюз до посилення санкцій проти Олександра Лукашенка. Обличчя білоруської опозиції назвала чинний тиск недостатнім. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

На думку опозиціонерки, саме Німеччина повинна стати двигуном у питаннях підтримки народу Білорусі.

"Санкції потрібно розширити. Ми чуємо багато слів підтримки, але нам потрібні справи. Ми хочемо закликати Німеччину, щоб вона взяла на себе більше відповідальності за Білорусію. Якщо почне Берлін, то інші країни ЄС підхоплять, я в цьому впевнена", - наголосила Тихановська.

Вона стверджує, що опозиція вдячна європейським партнерам за введення санкцій, однак наразі відповідний список "непропорційно малий".

Нагадаємо, Тихановська залишила Білорусь на тлі протестів, які спалахнули у серпні через фальсифікацію виборів президента. Їй довелося виїхати з країни під тиском режиму Лукашенка, бо вона підтримувала мітингувальників і вимагала нового чесного голосування.

З того часу опозиціонерка провела безліч зустрічей з іноземними лідерами, виступала з трибуни загальноєвропейських структур. Фактично вона стала обличчям білоруського опору, хоча й знаходиться за межами рідної держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, диктатор Олександр Лукашенко продовжує шокувати міжнародну спільноту своїми неочікуваними та резонансними заявами. Цього разу нелегітимний президент наказав розробити механізм стримування цін. Окрім того, він зізнався, що найбільшим злом в країні вважає безробітних, саме тому усіх "дармоїдів" він наказав порахувати та примусити працювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?