ЄС готує "санкції" через російські паспорти на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС готує "санкції" через російські паспорти на Донбасі

ЄС готує "санкції" через російські паспорти на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники Євросоюзу готують пакет "єдиних рекомендацій" стосовно потенційного невизнання паспортів РФ, виданих жителям окупованого Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA за посиланням на Deutsche Welle та заяву речника співдружності.

Рекомендації призначені для країн-учасниць ЄС та їхніх консулів. Розробкою цих актів займається Єврокомісія у координації з Європейською службою зовнішніх дій та диппредставництвами союзу в Україні та Росії.

Передбачається, що ці рекомендації будуть мати відношення до процесу видачі віз, які можуть ініціювати жителі Донбасу зі свіжим громадянством РФ. Рішення про невизнання паспортів знаходиться у компетенції кожної окремої держави.

Чіткі наміри не визнавати ці документи висловили раніше уряди Естонії та Литви. Також закрити в'їзд особам з новими російськими паспортами планує Канада.

Як повідомляло ONLINE.UA, наприкінці липня європейські посли проводили термінову зустріч задля вирішення проблеми російського громадянства на Донбасі зі свого боку. Перш за все Брюссель бажає заборонити в'їзд до ЄС власникам документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?