Посли ЄС терміново зібралися через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Посли ЄС терміново зібралися через ситуацію на Донбасі

Посли ЄС терміново зібралися через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Брюселі посли країн Євросоюзу зустрілися, щоб обговорити дії у відповідь на видачу російських паспортів мешканцям окупованих територій в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє брюссельський кореспондент Рікард Джозвяк, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні посли ЄС обговорюють кроки Москви щодо видачі російських паспортів людям у східній Україні", - написав Джозвяк у Twitter.

За його словами, Брюссель планує заборонити в’їзд в ЄС власникам таких паспортів, хоча це рішення вимагає тривалого часу.

"Робота із заборони власникам паспортів на в'їзд до ЄС потребуватиме часу, у випадку з Кримом це тривало близько 18 місяців, але це станеться", - додав він.

Як відомо, 17 липня президент Росії спростив отримання громадянства РФ для жителів Донецької і Луганської областей України. Українське МЗС з приводу цього рішення підготувало на розгляд РНБО перелік заходів для захисту національної безпеки, прав та інтересів українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні  Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту  може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?