ЄС і США поставили новий спільний ультиматум Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС і США поставили новий спільний ультиматум Путіну

ЄС і США поставили новий спільний ультиматум Путіну
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі та Сполучених Штатах спільно вирішили закликати російську сторону до повернення у процес переговорів щодо катастрофи рейсу MH17. Таким чином Вашингтон і Брюссель нагадали про неприйнятність виходу Москви зі спільного процесу з Нідерландами та Австралією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання Постійної ради ОБСЄ.

За оприлюдненими даними, ініціатором звернення на цьому рівні стала делегація Євросоюзу.

"ЄС закликає Російську Федерацію продовжити тристоронні переговори між Австралією, Нідерландами та РФ щодо збитого літака рейсу MH17. Через понад шість років від цієї трагічної події 298 жертв та їхні найближчі родичі заслуговують на справедливість", - говориться в офіційній заяві.

Брюссель оголосив підтримку зусиль для встановлення істини відповідно до 2166 Ради безпеки ООН.

Водночас таке звернення підтримав представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор.

"Дозвольте мені запропонувати швидкий і простий крок для Росії, щоб відновити добру волю та відродити дух Гельсінського заключного акта: продовжити тристоронні переговори з Австралією та Нідерландами… Ми щиро погоджуємося з Євросоюзом — а також Швейцарією, Канадою та іншими, хто виступав тут сьогодні, — що після понад шести років після цієї трагедії 298 жертв та їх найближчі родичі заслуговують на справедливість", - резюмував голова делегації.

Нагадаємо, Росія вийшла з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією 15 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна не полишає спроб втрутитися в американські вибори — з такою гучною заявою виступив директор національної розвідки Джон Реткліфф під час пресконференції 21 жовтня. За його словами, спецслужби США звинувачують саме РФ та Іран в спробі використати дані виборців, щоб посіяти хаос напередодні президентських виборів в США 3 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?