Терпіти не будемо — у ФБР остаточно увірвався терпець через дії Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Терпіти не будемо — у ФБР остаточно увірвався терпець через дії Путіна

Терпіти не будемо — у ФБР остаточно увірвався терпець через дії Путіна
Джерело:  online.ua

3 листопада 2020 року відбудуться президентські вибори в США — їхні результати безпосередньо вплинуть не тільки на життя простих американців, але й на майбутнє багатьох країн, які є партнерами Штатів. Це чудово розуміє й команда російського глави Володимира Путіна, яка не полишає спроб втрутитися в американські вибори  — з такою гучною заявою виступив директор національної розвідки Джон Реткліфф під час пресконференції 21 жовтня. За його словами, спецслужби США звинувачують саме РФ та Іран в спробі використати дані виборців, щоб посіяти хаос напередодні президентських виборів в США 3 листопада. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Voice of America.

"Ми підтвердили, що деяка інформація про реєстрацію виборців була отримана Іраном і, окремо, Росією", — наголосив представник розвідки США.

Згідно з його даними, саме ці країни "зробили певні дії, щоб вплинути на громадську думку щодо наших виборів". Варто звернути увагу на те, що Джон Реткліфф поки не пояснив, як команда Путіна використала інформацію. Однак чиновник звинуватив хакерів із Ірану в тому, що протягом минулої доби вони організували активність, спрямовану проти американського лідера Дональда Трампа.

"Ми вже бачили, як Іран відправляє "підроблені" електронні листи, призначені для залякування виборців, розпалювання громадських заворушень і заподіння шкоди президенту Трампу", — підкреслив Джон Реткліфф.

За його словами, Іран також несе відповідальність за поширення відео, у якому йдеться про використання підроблених бюлетенів деякими виборцями.

"Це відео і будь-які заяви про нібито фальсифіковані бюлетені не відповідають дійсності", — заявив представник розвідки Штатів.

Реткліфф звернув увагу на те, що попри спроби Ірану й РФ підірвати довіру виборців, "наші виборчі системи стійкі". Що важливо розуміти, з окремою заявою з цього приводу виступив також директор ФБР Крістофер Рей. Він зробив останнє попередження команді Володимира Путіна та наголосив, що ФБР терпіти більше не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США пояснили українцям, для чого насправді Володимиру Путіну Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?