В США пояснили, навіщо насправді Путіну Крим та до чого готуватися українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

В США пояснили, навіщо насправді Путіну Крим та до чого готуватися українцям

В США пояснили, навіщо насправді Путіну Крим та до чого готуватися українцям
Джерело:  Укрінформ

Впливовий американський політик та колишній командувач Збройних сил США в Європі Бен Ходжес звернув увагу на те, що Україна поки не є членом НАТО, однак все одно знаходиться у безпосередньому котлі протистоянь — Чорноморському регіоні. За його словами, команда російського президента Володимира Путіна продовжує робити все можливе, щоб посилити свій військово-політичний вплив там. Ходжес наголосив, що саме наша країна відіграє ключову роль у протистоянні між Сходом і Заходом та є важливим партнером для США і Північноатлантичного альянсу. Це прекрасно усвідомлює і сам Путін. Заява Бена Ходжеса пролунала під час прямого включення Вашингтон – Київ, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Україна хоч і не є союзником по НАТО, але вона є "наріжним каменем" Чорноморського регіону – погляньте лише на мапу. Думаю, що регіон Чорного моря є безпосереднім котлом протистояння – це місце, за яке ми маємо боротися", – наголосив американський експерт.

На його думку, Путін просто хоче перетворити Крим на військову базу та створити перешкоди для приєднання нових країн Чорноморського регіону до Альянсу. Бен Ходжес також зауважив, що Грузія вже мала б бути в НАТО, так само й Україна – невдовзі стане його частиною. Окрім того, експрет нагадав, що нашій країні необхідно довести стан Збройних сил до стандартів НАТО, а це вимагатиме чимало зусиль.

"Звісно, членство України в НАТО – не швидка справа, для цього ще потрібен час... Думаю, ми маємо довгострокову перспективу щодо Криму, це стратегічно важливо. Той факт, що США ніколи не визнавали незаконної анексії Литви, Латвії та Естонії, є гарною моделлю. Тож і нам потрібно чинити так само у випадку Криму", – наголосив представник США.

За словами Бена Ходжеса, зараз союзникам важливо бути переконаними у тому, що команда Путіна не зможе встановити жодної одиниці ядерної зброї в Криму або використовувати півострів як плацдарм для нападу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські журналісти дізналися та розповіли про ще один секретний план Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?