ЄС може виділити Україні 500 млн євро: названо головну умову
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС може виділити Україні 500 млн євро: названо головну умову

ЄС може виділити Україні 500 млн євро: названо головну умову

У Європейському союзі готові виділити Україні 500 млн євро за програмою макрофінансової допомоги за пільговою ставкою кредитування у 1,25% річних. Але існує одна умова. Для отримання дешевої довгострокової позики українська влада має затвердити систему перевірки електронних декларацій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

Інформація про можливість надання Україні грошей з’явилась сьогодні від Крістіана Даніельсона, керівника директорату NEAR Єврокомісії. Під час зустрічі з українськими журналістами він повідомив:

«Важливими умовами отримання грошей за програмою макрофінансової допомоги є ухвалення законів щодо протидії відмивання грошей, про авторизованих економічних операторів, ухвалення середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації», – заявив Даніельсон.

«Також умовою є реально діюча та ефективна система перевірки електронних декларацій та початок імплементації закону про ринок електричної енергії», – підкреслив представник ЄС.

На цей час в Україні не проводиться перевірка е-декларацій, незважаючи на багаторазові обіцянки європейським партнерам.

Даніельсон заявив, що за підсумками переговорів, проведених останніми днями в Києві, ЄС не очікує на виконання цих вимог до парламентських виборів. Однак з боку Європейського союзу затримки немає. Гроші можуть бути виділені відразу, якщо України виконає умови фінансування.

Відомо, що ЄС у червні 2018 року затвердив четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро. У грудні минулого року Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро в якості позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

Нагадаємо, що сьогодні в уряді розповіли про те, що станеться з тарифами на газ для населення в наступному році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?