В уряді розповіли про те, що станеться з тарифами на газ у наступному році
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді розповіли про те, що станеться з тарифами на газ у наступному році

В уряді розповіли про те, що станеться з тарифами на газ у наступному році
Джерело:  rbc.ua

У Міністерстві економічного розвитку дали прогноз щодо зміни тарифів на газ у 2020-21 роках. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна », у наступному році ціна на газ зросте на 20%. Інформація про це опублікована в консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку.

При цьому гаряча вода та опалення в 2020 році зростуть в середньому на 15%. У подальші роки динаміка росту тарифів уповільниться. У 2021 році зростання становитиме 11,5%, у 2022 р. – 10%.

За прогнозами Мінекономрозвитку, електроенергія в поточному році подорожчає на 18,9%. У 2020 році зростання складе 20%, у 2021 році – 7%.

Підвищення тарифів на газ до ринкових цін є однією з головних умов Міжнародного валютного фонду. Згідно з домовленостями між МВФ та Україною, з 1 травня ціни на газ для населення повинні були вирости до 9850 грн за тисячу кубометрів, а з 1 січня 2020 року – до 12 300 грн за тисячу кубів.

Однак, керівництво НАК «Нафтогаз» нещодавно повідомило, що з квітня почало закуповувати газ на європейському ринку за зниженою ціною, тому уряд дозволив продавати його населенню дешевше. Таким чином, домовленості з МВФ формально не були порушені. Але це означає, що при зростанні ціни газу в зимовий період тариф для населення також виросте.

Нагадаємо, що у липні тариф на газ для населення знизиться на 8%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?