ЄС назвав головну перепону для іноземних інвесторів в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС назвав головну перепону для іноземних інвесторів в Україні

ЄС назвав головну перепону для іноземних інвесторів в Україні
Джерело:  online.ua

1 березня очільник представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Розвиток правосуддя"офіційно пояснив, що судова система нашої країни, реформа якої досі не завершена, залишається головною перепоною для іноземних інвесторів, оскільки вони не впевнені у тому, що у випадку форс-мажору зможуть добитися справедливості. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Ютуб-канал  форуму.

Європейський дипломат звернув увагу на те, що 4 роки тому Євросоюз фінансово та інституційно підтримував реформу Верховного Суду в Україні.

"Створення його на основі прозорого жорсткого відбору стало історією успіху, адже в результаті новий Верховний Суд отримав більшу довіру і від бізнесу, і від громадян",– наголосив представник ЄС.

Окрім того, Матті Маасікас нагадав, що, згідно з результатом опитування Центру Разумкова від листопада 2020 року, система судочинства перебуває на 3 місці з погляду недовіри суспільства. Попереду російські ЗМІ й державний апарат.

"37 % громадян України або взагалі не вірять системі судочинства, або рівень довіри до неї дуже низький", –підкреслив дипломат.

За словами посла Європейського Союзу, довіра до судової системи – це не просто внутрішня справа України.

"Не дивно, що судова система стала перепоною номер один для іноземних інвесторів. Тому що можуть бути різні податкові системи, але кожен потенційний інвестор повинен бути впевнений, що якщо щось піде не так, він доб'ється справедливості", – каже Матті Маасікас.

Як стверджує європейський дипломат, наразі офіційний Київ не дає упевненості в такому результаті. Також політик звернув увагу на те, що система судочинства, яка має дефекти, підриває довіру громадян до України як держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Зеленський публічно пообіцяв створити в Україні суд у смартфоні, який дозволить скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію: всі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?