Зеленський пообіцяв створити "суд у смартфоні"
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пообіцяв створити "суд у смартфоні"

Зеленський пообіцяв створити "суд у смартфоні"
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський публічно пообіцяв створити в Україні суд у смартфоні, який дозволить скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію. З такою гучною заявою український лідер виступив на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Розвиток Правосуддя" 1 березня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Ютуб-канал форуму.

"Усунення зловживань та забезпечення прозорості суду. Дієвим кроком на цьому шляху може стати ІТ рішення. За аналогією з державними послугами у смартфоні ми прагнемо і обовязково зробимо суд у смартфоні", - наголосив президент України.

Як стверджує Володимир Зеленскьий, завдяки цьому "більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію та можливості для зловживань".

Окрім того, глава держави нагадав про важливість відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та вдосконалення процедури добору кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Важливим питанням, на переконання українського лідера, є і безпосередня участь українців у здійсненні правосуддя – саме тому команда Володимира Зеленського вже підготувала уже 2 законопроєкти, які "дадуть старт роботі суду присяжних".

"Модель і формат суду присяжних будуть детально обговорюватися", - публічно пообіцяв президент.

Варто звернути увагу на те, що впродовж форуму представники української влади — Офіс президента, Кабінет міністрів, представники Верховної Ради — разом з міжнародними партенарми та профільними експертами обговорять роль та місію Конституційного та Верховного судів, а також - проект нового Кримінального кодексу та перспективи рекодифікації цивільного кодексу України.

"Розвиток правосуддя, це також про розвиток законодавства, яке відповідає потребам суспільства, включно із використанням міжнародних правових стандартів в національному законодавстві. Це й розвиток професійних спільнот, і кожного з їх членів. Це — зусилля спрямовані на посилення довіри суспільства до судів та правоохоронних органів, та підвищення правової культури суспільства", - йдеться в описі до форуму "Україна 30. Розвиток Правосуддя".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  ЄС висунув нову вимогу Зеленському через проблеми з олігархами  в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?